• Imprimeix

El representant del Govern davant la Unió Europea

foto_representant_permanent

Amadeu Altafaj Tardio

Nascut a Barcelona el 1968, Amadeu Altafaj Tardio és llicenciat en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i diplomat en Estudis Superiors d'Europeriodisme per la Universitat Robert Schuman d'Estrasburg.

Va començar la seva carrera professional a Brussel·les com a corresponsal europeu per diferents mitjans espanyols i catalans, entre els anys 1995 i 2004.

El 2004 es va incorporar a la Comissió Europea com a Portaveu de Desenvolupament i Ajut humanitari, amb el Comissari belga Louis Michel, tasca que va desenvolupar fins el 2008.

Entre el 2008 i el 2010 va formar part de l’equip de portaveus del President de la Comissió, José Manuel Barroso, com a responsable de l'àrea de Relacions Exteriors.

A partir del 2010 va desenvolupar la seva activitat professional com a portaveu d'Afers Econòmics, Monetaris i de l'Euro de la Comissió Europea, amb el Vicepresident Olli Rehn. El juny de 2012 i fins al final del seu mandat, el juliol del 2014, va ser el cap adjunt del Gabinet del Vicepresident. Tot seguit, Altafaj va passar a la Unitat de Comunicació i Relacions Interinstitucionals de la Direcció General d'Afers Econòmics i Financers (DG ECFIN).

L'any 2012 va ser guardonat amb el premi a l'Excel·lència Financera de l'Institut d'Estudis Financers de Barcelona en l'apartat de "comunicació financera".

El 16 de gener de 2015 va ser nomenat representant del Govern davant la Unió Europea i cap de la Delegació de Brussel·les.

És casat i té dos fills. Més enllà de la feina, les seves passions són els esports de muntanya i la cuina.

Data d'actualització:  14.03.2013