• Imprimeix

El representant del Govern davant la Unió Europea

foto_representant_permanent

Amadeu Altafaj Tardio

Amadeu Altafaj i Tardio va néixer a Barcelona el 1968. És llicenciat en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i diplomat en Estudis Superiors d'Europeriodisme per la Universitat Robert Schuman d'Estrasburg.

Des de 1995 fins a 2004 va treballar de corresponsal europeu per diferents mitjans espanyols i catalans a Brussel·les. El mateix 2004 s'incorpora a la Comissió Europea com a Portaveu de Desenvolupament i Ajut humanitari, amb el Comissari belga Louis Michel, tasca que desenvolupa fins el 2008.

De 2008 a 2010 treballa com a responsable de la comunicació del President de la Comissió, José Manuel Barroso, dins l'Àrea de Relacions Exteriors, Comerç, Ampliació i Desenvolupament..

A partir de 2010 desenvolupa la seva activitat professional com a portaveu d'Afers Econòmics, Monetaris i de l'Euro de la Comissió Europea, amb el Vicepresident Olli Rehn, esdevenint-ne el cap adjunt del Gabinet des del 2012 al juliol del 2014. Fins el mes de gener de 2015, Altafaj és Membre de la Unitat de Comunicació i Relacions Interinstitucionals de la Direcció General d'Afers Econòmics i Financers (DG ECFIN).

L'any 2012 va ser guardonat amb el premi a l'Excel·lència Financera de l'Institut d'Estudis Financers de Barcelona en l'apartat de "comunicació financera".

El 16 de gener de 2015 va ser nomenat representant del Govern davant la Unió Europea i cap de la Delegació de Brussel·les. 

Data d'actualització:  14.03.2013