• Imprimeix

Delegada del Govern davant la Unió Europea

Retrat_oficial

Meritxell Serret i Aleu

Nascuda a Vallfogona de Balaguer el 1975.

Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). També va fer un postgrau en Direcció General d’Empreses a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Parla català, castellà, francès i anglès.

Entre el 2007 i el 2016 va ser coordinadora tècnica de la Fundació Món Rural, impulsada pel Departament d’Agricultura de la Generalitat per tal de donar continuïtat al treball iniciat en el I Congrés del Món Rural. Anteriorment, va estar a la direcció i gerència de Provedella (Centre de Promoció de Carn de Vedella de Catalunya). També ha treballat al sindicat Unió de Pagesos del 1997 al 2006 en diverses tasques, com a dinamitzadora de l’activitat sindical a les comarques de Barcelona i de la Unió de Joves Pagesos. 

Autora i coordinadora de diverses publicacions junt amb altres autors. Entre d’altres, l’Atles de la nova ruralitatCooperativisme agrari a Catalunya o El món agrari a les terres de parla catalana.

Ha estat la primera dona consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya entre el gener de 2016 i el novembre de 2017. També ha estat regidora al seu municipi entre el 2007 i el 2011 i ha tingut responsabilitats en entitats cíviques d'àmbit local i nacional.

El juny de 2018 va ser nomenada delegada del Govern davant la Unió Europea.

Data d'actualització:  12.07.2018