• Imprimeix

Exposició actual

L’Espai Catalunya Europa de la Delegació del Govern davant la UE acull aquest hivern la mostra ‘Els tresors de la Seu d’Ègara: patrimoni singular català’. L’exposició l’organitza el Museu de Terrassa amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa i amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya.

Tossudament

Les esglésies del Bisbat d’Ègara constitueixen un dels conjunts arqueològics paleocristians més importants de Catalunya. Aquest complex episcopal, que es va acabar de construir a mitjan segle VI està format per tres edificis situats al voltant d’un gran pati central: Santa Maria, catedral amb baptisteri; Sant Miquel, i l'església parroquial de Sant Pere.

La restauració del conjunt es va iniciar a final del segle XIX al voltant de l'edifici de Sant Pere. Al segle XX l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch es va encarregar d’amplair-la per tot el recinte. Des de l'any 1998 s'ha dut a terme la restauració i museïtzació del conjunt, que es va reobrir el 2009.

L’any 2015 es va presentar la candidatura perquè la Seu d'Ègara es converteixi en  Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. L’objectiu és poder posar en valor la singularitat del monument dins del patrimoni cultural català i europeu, sobretot per les pintures murals que hi ha en les tres esglésies, considerades un element únic en la història de l'art.  Es tracta de dos retaules gòtics extraordinaris i de mostres molt característiques de l'art renaixentista i del barroc.

santamaria

Aquest conjunt monumental és un testimoni únic de l'art i l'arquitectura de diferents èpoques: s’hi troben tant elements dels primers segles del cristianisme a la Hispània romana, com d'una poderosa seu episcopal durant el Regne dels Visigots, del recinte religiós monumental de l’època medieval i de l'art romànic i gòtic.

Amb aquesta exposició es vol posar en valor la importància de la Seu d’Ègara i apropar la seva història i evolució als visitants. Es relaten els esdeveniments històrics més rellevants així com els períodes artístics que la van influenciar.

Entrada gratuïta

Horaris:

  • De dilluns a dijous: de 10 a 13 h i de 14 a 17 h
  • Divendres: de 10 a 13 h i de 14 a 16 h
  • Tancat dissabtes, diumenges, festius i el període de nadal (del 25 de desembre de 2017 al 2 de gener de 2018)

Els dies 7 i 8 de desembre: visites concertades a les 11 h, 12 h, 14.30 h i a les 15.30 h. Com arribar?

Rue de la Loi / Wetstraat, 227
1040 - Brussel·les, Bèlgica (planta baixa)

Contactar amb l'Espai:

Per a programar una visita es prega enviar un correu a: activitats.ue.exi[@]gencat.cat

Tel. +32 (0)2 231 03 30

 

L’exposició ‘Els tresors de la Seu d’Ègara: patrimoni singular català’ es podrà visitar fins el 29 de març de 2018 a l’Espai Catalunya Europa