• Imprimeix

Exposició actual

L’Espai Catalunya Europa de la Delegació del Govern davant la UE acull la mostra “La llum de Catalunya. Un passeig pel talent català", promoguda per la Welcome Talent Society. La mostra es va inaugurar en el marc de la Setmana Catalana a Brussel·les - Sant Jordi 2018 el 17 d'abril.

Llum

L’exposició, que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, se centra en el talent català i els seus referents actuals. Reconeix els millors exponents de la creativitat, l'enginy, i l'emprenedoria catalans, a través d'un repàs històric d'una trentena de disciplines de les arts i les ciències, i es va exhibir al Jardí del Palau Robert de Barcelona del 22 de gener al 22 de febrer de 2018.

Des de Ramon Llull a Tricicle, de Verdaguer a Anna Veiga, es proposa un viatge per tot allò que els catalans han aportat a la humanitat, ja sigui des d'un vessant internacional, o amb la demostració de la seva genialitat a casa nostra i a fora. Personatges que marquen èpoques i generacions, i dels quals el fruit de la seva feina i aficions ha permès desenvolupar el nostre planeta, la nostra cultura, i el nostre benestar.

L’exposició, comissariada per Albert Torras, s’estructura en els apartats següents: Medicina; Gastronomia; Arquitectura; Invents; Consum; Literatura; Filosofia i pensament; Música clàssica; Institucions; Religió; Arts escèniques; Músiques modernes; Humor; Comunicació; Arts plàstiques; Cinema; Esport; Publicitat i disseny; Ciència i tecnologia; Mobilitat; Moda i joieria; Alimentació; Edició; Llengua i educació; Noves tecnologies i emprenedors; Fotografia i Catalans al món.

La recentment creada Welcome Talent Society de Barcelona és una iniciativa ciutadana que vol cercar, difondre i reunir el millor talent català contemporani. Pretén millorar la imatge de les marques de Catalunya i Barcelona amb el talent de la gent. També vol recaptar recursos per a l’organització i la dotació de premis, i alhora donar suport a entitats que lluitin contra les malalties des de Catalunya.

Entrada gratuïta

Horaris:

  • De dilluns a dijous: de 10 a 13 h i de 14 a 17 h
  • Divendres: de 10 a 13 h i de 14 a 16 h
  • Tancat dissabtes, diumenges, festius i el període de nadal (del 25 de desembre de 2017 al 2 de gener de 2018)

Rue de la Loi / Wetstraat, 227
1040 - Brussel·les, Bèlgica (planta baixa)

Contactar amb l'Espai:

Per a programar una visita es prega enviar un correu a: activitats.ue.exi[@]gencat.cat

Tel. +32 (0)2 231 03 30

 

L’exposició “La llum de Catalunya. Un passeig pel talent català” es podrà visitar fins el 29 de juny de 2018 a l’Espai Catalunya Europa