• Imprimeix

Espai Catalunya Europa

Exposició: "Barcelona, la façana del cinema – Els orígens del setè art"

L'Espai Catalunya-Europa acull del 22 de febrer fins al 5 d’abril “Barcelona, la façana del cinema – Els orígens del setè art”, una exposició de la Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó que mostra el lligam de la ciutat amb el cinema des dels seus orígens.

BARCELONA, LA FAÇANA DEL CINEMA

Mitjançant una sèrie d'aquarel·les de les primeres sales d’exhibició, aparells de rodatge i fotografies, el visitant comprendrà l’evolució de la tècnica cinematogràfica i l’impacte que aquest invent va tenir en el desenvolupament de la societat durant el segle XX.

La Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó ha seleccionat aquestes peces per explicar la cara més social de la història cinematogràfica de Barcelona. A través de les aquarel·les de l’artista català Josep Marfà, el visitant farà un recorregut per les sales més emblemàtiques que hi ha hagut a la capital catalana. Aquests quadres pertanyen a la Col·lecció de Josep M. Queraltó, considerada una de les col·leccions privades més importants d’Europa, amb més de 20.000 peces.

La Fundació també ha inclòs en aquesta exposició peces i fotografies d’objectes que permetran al visitant comprendre els antecedents del cinema a nivell tècnic. El visitant hi trobarà, entre més, la primera càmera de cinema de l'Estat espanyol. 

La capital catalana va ser pionera en l’assimilació de l’invent del cinema i comptava amb una gran quantitat de sales que es van anar obrint des de principis del segle XX. Barcelona es va convertir en una veritable ‘façana del cinema’. Molts d’aquests espais lamentablement han desaparegut però d’altres encara segueixen funcionant i tambés s'han obert sales noves.

Des de les pioneres a les més recents, les sales de cinema formen part de la memòria de diverses generacions de barcelonins. El cinema és un art que neix de la il·lusió i el moviment però alhora també és un fenomen social. Des dels primers cinemes fins a les multisales o l'Imax, tots tenen un denominador comú: els espectadors que es troben a la sala comparteixen emocions i gaudeixen d’una història conjuntament durant l’estona que dura la pel·lícula.

IMG_7071

 

IMG_9368

Informació pràctica

Espai Catalunya Europa

Entrada gratuïta

Horari de visita:

  • Dilluns a dijous: de 10h a 13h i de 14h a 17h
  • Divendres: de 10h a 13h i de 14h a 16h
  • Tancat dissabtes, diumenges, festius (obert l’11 de novembre, el 8 de desembre i el 6 de gener) i el període de nadal.

Com arribar?

Rue de la Loi / Wetstraat, 227
1040 - Brussel·les, Bèlgica (planta baixa)

Dades de contacte:

activitats.ue.exi[@]gencat.cat

Tel. +32 (0)2 231 03 30