Sergi Marcén

Sergi Marcén

Sergi Marcén López
Delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya al Regne Unit i Irlanda

Sergi Marcén López és el delegat de la Delegació de la Generalitat de Catalunya al Regne Unit i Irlanda des del 2016. És el representant màxim de les relacions bilaterals entre Catalunya i el Regne Unit i Irlanda, que tenen com a objectiu l’intercanvi d’interessos econòmics, l’establiment de relacions institucionals, la promoció del sector turístic i cultural català, així com també l’ajuda a la comunitat catalana present en ambdós països.

A nivell professional destaca l’haver estat responsable tècnic de la Generalitat de l’equip negociador per l’establiment del Mobile World Congress i la Mobile World Capital a Barcelona. Així mateix ha estat director del Pla TIC.cat –primer pla industrial realitzat pel sector de les tecnologies de la informació i les comunicacions a Catalunya– a la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat.

D’altra banda, ha estat director de desenvolupament de negoci TIC i Mobilitat i responsable de relacions i projectes internacionals de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació. Abans d’assumir el càrrec de delegat era director d’estratègia i innovació del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, sent responsable dels projectes estratègics de país i estratègia TIC corporativa de la Generalitat.

En l’àmbit privat, ha desenvolupat la seva carrera professional en càrrecs directius i de gestió en empreses d’informàtica i telecomunicacions d’àmbit nacional i internacional. Entre les empreses on ha treballat destaquen Computer Dos, SATEC, ONO, TELIA o Eicon Technology, amb seu central a Londres.

Alhora és expert member de l’European Mobile and Mobility Industries Alliance (EMMIA) -iniciativa estratègica de la Comissió Europea a Brussel·les-, conseller al Consell Rector de l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI) de l’Ajuntament de Barcelona, i membre de la Junta de l’Associació Catalana de Privacitat i Seguretat Digital.

De formació, el Sr. Marcén és tècnic en electrònica industrial amb un postgrau en Creació, Direcció i Administració d’Empreses. Ha cursat estudis de màrqueting a la Westminster University de Londres, i d’estratègies d’internacionalització, clústers i competitivitat empresarial i lideratge d’equips i projectes a Barcelona.

L'any 2007 va ser un dels fundadors del centre català al Regne Unit, Catalans UK.

Data d'actualització:  06.02.2014