• Imprimeix

El delegat

Martí Anglada

Martí Anglada i Birulés

Anglada és llicenciat en Dret i en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. S'ha dedicat al periodisme en l'àmbit de la informació internacional des de 1976. Corresponsal a l'estranger amb La Vanguardia el 1977, a l'Orient Mitjà. Va informar des de Beirut (guerra civil del Líban), El Caire i Bagdad. Es va establir finalment, de forma permanent, a Israel, quan Espanya encara no hi tenia relacions diplomàtiques.

Posteriorment va ser corresponsal a Itàlia i el Vaticà. Va residir a Roma durant tres anys, des de l'elecció de Sandro Pertini a la presidència fins a l'atemptat d'Alí Agca contra Joan Pau II.  La tercera corresponsalia amb La Vanguardia va ser la de la Gran Bretanya (1981-83).

Es va incorporar a TVC el gener del 1984, en començar les emissions diàries. Va ser-ne el primer delegat a Madrid i, després, a Washington DC, durant els darrers anys de la presidència de Ronald Reagan i els primers de George Bush (1987-90). En els seus últims anys a TV3 va ser el corresponsal europeu amb seu a Brussel·les i a Berlín (2009-2011). Va ser guardonat per l'APEC (Associació de Periodistes Europeus de Catalunya) amb el Premi Ernest Udina 2011 a la trajectòria europeista.

Ha publicat "Afers (no tan) estrangers" (Ed. Mina, Grup 62, 2008), "Quatre vies per a la Independència: Estònia, Letònia, Eslovàquia i Eslovènia" (Ed. Pòrtic, Grup 62, 2013) i darrerament "La via alemanya" (Brau, 2014).

Data d'actualització:  15.09.2014