• Imprimeix

Viure i treballar als Estats Units

Permisos de treball (visats) i regulacions de treball
És necessari obtenir un visat per viure i treballar als Estats Units. Existeixen diversos tipus de visats depenent de la situació laboral i professional de l'immigrant. Per obtenir més informació sobre els diferents tipus de visats i les condicions de treball als EUA, podeu consultar els següents enllaços:

 

Sistema sanitari
Degut a la complexitat del sistema d'assegurances sanitàries als Estats Units, el treballador hauria de contractar una pòlissa sanitària privada si s'estableix pel seu compte. En cas de treballar per una empresa privada o organisme oficial, determinar les diverses opcions de cobertura sanitària que ofereix l'empresa. Als Estats Units no existeix un sistema d'assegurança mèdica pública, i per tant el treballador ha d'escollir una assegurança mèdica privada. A partir del 2015, les empreses de més de 50 treballadors estaran obligades a oferir cobertura sanitària, encara que no gratuïta, als seus treballadors. A més, es recomana que l'interessat obtingui informació sobre de les regulacions sanitàries de l'estat en el que es resideix, ja que les aquestes varien segons l'estat. Podeu trobar més informació a:

 

Comunitats catalanes a Nord Amèrica
Les comunitats catalanes a l'estranger són entitats constituïdes per catalans o catalanòfils que tenen com a objectiu promoure Catalunya i assistir els catalans a l'estranger. Les pàgines web dels diferents Casals ofereixen informació i enllaços a activitats organitzades a Nord-Amèrica:

 

Inscriure's al Consolat d'Espanya
Els espanyols residents als Estats Units s'han d'inscriure al consolat corresponent més proper al seu domicili. En inscriure's al consolat espanyol com a resident, l'interessat es podrà registrar com a resident a l'estranger per participar en les eleccions estatals i autonòmiques. Per a més informació sobre els processos d'inscripció, podeu consultar les pàgines als serveis consulars d'Espanya als Estats Units:

 

Altres enllaços d'interès

Data d'actualització:  15.11.2018