• Imprimeix

La delegada

La delegada del Govern a Dinamarca

Francesca Guardiola va néixer el 1963 a Santpedor (Bages).

És llicenciada en Filologia i Literatura Catalana i Màster en Gestió Cultural per la Universitat de Barcelona. Part d'aquest mestratge el completa una estada de formació complementària a la City University de Londres i un programa a Berlín i Groningen. També va obtenir un postgrau en Arts Teatrals a The Arts Educational Schools de Londres el 1998.

Francesca Guardiola té més de 30 anys d’experiència a l’administració pública (Ajuntament de Manresa-1979, Parlament de Catalunya-1984). Des del 2006 s’ha especialitzat professionalment en Relacions Internacionals, tant al Parlament com al Govern de Catalunya, des d’un punt de vista institucional i també de projecció econòmica.

L'any 2016 va ser nomenada Directora de Relacions Institucionals a ACCIÓ-Trade and Investment Agency, on des del 2013 era membre del Consell d'Administració com a representant de la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea.

El 2015 va ser nomenada Directora General de Relacions Exteriors a la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, on havia sigut la sotsdirectora des del 2011. 

Del 2006 al 2011 va ser Cap de Relacions Institucionals del Parlament de Catalunya, on va posar en marxa i va desenvolupar el programa “Empreses i parlamentaris”. Aquest és un projecte innovador que permet l’intercanvi d’idees i experiències entre els diputats del Parlament de Catalunya i les empreses catalanes.

Durant els anys 2003-2006 va ser Cap de protocol del Departament d’Educació del Govern de Catalunya.

Destaca també la seva etapa professional a l’Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS), on va ser responsable de les edicions i publicacions de l’ICPS i de l’organització de seminaris i cursos.

El mes d’abril del 2015 se li va atorgar la Medalla al Mèrit per la seva col·laboració i qualitats professionals amb la Policia de Catalunya-Mossos d’Esquadra, per les seves funcions com a Sotsdirectora General de Relacions Exteriors i pel desenvolupament del protocol de coordinació amb el Cos de Mossos d’Esquadra.

Des d’abril del 2017, Francesca Guardiola és la delegada del Govern de la Generalitat a Dinamarca.

Data d'actualització:  11.05.2017