• Imprimeix

La delegada

MarieKapretz_Delegació_Alemanya

Catalunya i Alemanya mantenen des de fa molt de temps forts lligams, no només a nivell econòmic, amb unes dinàmiques relacions entre empreses catalanes i alemanyes, sinó també a nivell cultural, compartint un esperit obert i culturalment inquiet, com demostra l’interès de molts alemanys per la llengua i la cultura catalanes. Ja en l’any 1502, una impremta de Perpinyà va considerar la relació amb Alemanya era prou important per assumir el cost de la impressió del que seria el primer diccionari alemany-català. Es deia “Vocabulari molt profitós per aprendre Lo Catalan Alamany y Lo Alamany Catalan” i constava de 72 pàgines. 

Des de la Delegació del Govern a Alemanya en posem al servei de l’esperit d’aquesta publicació i treballem per donar a conèixer la cultura, la llengua, l’economia i l’actualitat de Catalunya amb mitjans moderns.

Per aquesta tasca, a la mateixa Delegació comptem amb la col·laboració de les oficines d’ACCIÓ a Berlín i  a Stuttgart per a la internacionalització de l’empresariat català i el foment de les inversions a Catalunya, amb l’Institut Ramon Llull per a les tasques de difusió cultural, amb l’Institut Català de les Empreses Culturals per donar suport a les empreses culturals en la seva internacionalització, i amb l’Agència Catalana de Turisme a Frankfurt per donar suport al sector turístic català.

De la mateixa manera que fem difusió de Catalunya a Alemanya, volem també portar cap a Catalunya tendències que es dibuixen a Alemanya, i contribuir així al diàleg i l’intercanvi bilateral d’idees, propostes i recursos entre ambdues nacions.

Per mantenir-vos informats sobre les nostres activitats us convidem a seguir-nos a les xarxes socials de Facebook i Twitter, com també aquesta pàgina web.

Marie Kapretz 
Delegada del Govern de Catalunya a Alemanya

Descarregar CV Marie Kapretz (Català)

Data d'actualització:  26.02.2016