• Imprimeix

Aprendre català a l'exterior

Les comunitats catalanes a l’exterior ofereixen cursos de català de diferents nivells per a totes aquelles persones que vulguin acostar-se o aprofundir en el coneixement de la llengua catalana. Moltes d’aquestes comunitats també tenen iniciatives adreçades als infants i joves en les quals, en un ambient lúdic, ofereixen espais de lleure en català per fomentar la seva socialització en la nostra llengua, més enllà de l’àmbit familiar.

 

 

En el mapa trobareu les comunitats catalanes que imparteixen cursos de català.

Clicant sobre la comunitat accedireu a les dades per contactar-hi. 

 

També podeu consultar la Xarxa universitària d'estudis catalans a l'exterior de l'Institut Ramon Llull.

Institut Ramon Llull: Vius fora de Catalunya i vols aprendre català? L’Institut Ramon Llull promou els estudis de llengua i cultura catalanes a les universitats de l’exterior.

Parla.cat: Aprèn català en línia, al teu ritme! A l’espai web Parla.cat podràs fer cursos del nivell bàsic al nivell de suficiència, en dues modalitats: lliure i amb tutoria.

Aula mestra: Ets aprenent i busques cursos de llengua general, de llenguatges d’especialitat, activitats de reforç, etc.? Inscriu-te a l’Aula mestra!

Cercador de recursos per aprendre català: Amb recursos per a l’aprenentatge, classificats per nivells i per tipus de suport, tant  per a aprenents com a per professionals de l’ensenyament.

Itineraris d'aprenentatge: Materials dels nivells intermedi i de suficiència, si vols aprofundir en el coneixement del català mentre aprens a redactar i comprendre molts tipus de textos.

Dictats en línia: Treballa l’ortografia amb aquesta col·lecció de dictats en línia autocorrectius dels nivells elemental, intermedi, suficiència i superior.

Llegiu i parleu: Aquest programa combina la lectura amb la pràctica de la conversa.

Aprendre jugant: Juga i aprèn català! Jocs de paraules, endevinalles, jeroglífics i molt més!

Cercaapps: Descobreix el cercador d’apps en català!

Voluntariat per la llengua virtual: Practica català per videoconferència. Gratuït, fàcil i flexible... Parlaràs més i millor!

Intercat: Lloc web elaborat per la Secretaria d’Universitat i Recerca de la Generalitat de Catalunya i les universitats catalanes per aprendre la llengua i la cultura catalanes.

Linguanet: Portal de recursos didàctics multilingüe.

De cap a cap: adreçat a especialment a infants de famílies catalanes que viuen a l’exterior, perquè puguin aprendre català d’una manera fàcil, àgil i divertida. Inscriu-te a l’Aula mestra i descobreix aquest curs en línia. També pots consultar les guies de material didàctic.

Educat365: Portal del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, adreçat a pares i alumnes, amb un munt de materials, activitats i enllaços d’interès.

Cercaapps: Descobreix el cercador d’apps en català!

Blog de La Geganta: Aprèn a combinar psicomotricitat i llenguatge per ampliar la capacitat de comprensió i expressió de nens i nenes.

Aula mestra: Ets professor i vols crear cursos a mida, compartir experiències i materials didàctics? Inscriu-te a l’Aula mestra!

Cercador de recursos per aprendre català: Amb recursos per a l’aprenentatge, classificats per nivells i per tipus de suport, tant  per a aprenents com a per professionals de l’ensenyament.

Llegiu i parleu: Aquest programa combina la lectura amb la pràctica de la conversa.

Entorn curricular: Ets professor de català per a adults? Consulta els programes de llengua catalana i les programacions que els desenvolupen. 

Aspectes didàctics: Si fas classes de català a aprenents adults, aquí hi trobaràs informació i materials d’assessorament.

Jornades i trobades didàctiques: Consulta la informació i els materials de les jornades i trobades en l’àmbit de l’aprenentatge i l’ensenyament de la llengua catalana organitzades per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.