• Imprimeix

Organismes internacionals a Barcelona

L’aposta de Catalunya pel sistema multilateral ho és també, des del posicionament de Catalunya, i en particular de Barcelona —la seva capital—, com a espai per a les seus o les activitats d’organismes internacionals.

En aquest sentit, el Recinte Modernista de Sant Pau, declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO, esdevé un hub d’organismes internacionals que es destina actualment a pol d’innovació, coneixement i acció multilateral en quatre grans àmbits: la sostenibilitat, l’educació, la cultura i la salut.

Després d’una important tasca de rehabilitació, el recinte acull actualment les seus de les entitats i organismes següents:

 

Aquesta constel·lació d’organitzacions s’ha consolidat com un conjunt d’activitat multilateral especialitzada a Barcelona. No obstant això, es continua treballant en la rehabilitació d’alguns pavellons, alhora que s’estudia la possibilitat que s’instal·lin noves organitzacions internacionals per tal d’incrementar l’alta potencialitat d’aquest projecte.

La presència d’organismes internacionals, però, no s’acaba aquí. Barcelona acull delegacions de la Comissió Europea i del Parlament Europeu, és la capital de la governança multinivell, amb les seus dels secretariats de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU) i l’Organització de Regions Unides - Fòrum Global d’Associacions de Regions (ORU-FOGAR), i també acull organismes i programes en l’àmbit de la sostenibilitat i l’energia, com ara Fusion For Energy (F4E) i el Centre d’Activitat Regional pel Consum i la Producció Sostenible (SCP/RAC), vinculat al PNUMA (Programa de Nacions Unides pel Medi Ambient) i a l’ONUDI (Organització de Nacions Unides per al Desenvolupament Industrial).

Data d'actualització:  02.02.2017