• Imprimeix

Actualitat

 • Romeva: "Espanya ha d'entendre que el futur de Catalunya el decidiran democràticament els catalans"

  Romeva:

  El conseller Romeva ha pronunciat una conferència al parlament irlandès convidat pel grup de discussió sobre Catalunya. La conferència s’ha portat a terme en el marc de la primera sessió del grup creat per diputats i senadors del Fine Gael, el Fianna Fáil i el Sinn Féin. El titular d’Afers Exteriors del govern català també s’ha reunit amb el president del Sinn Féin, Gerry Adams.

  • 24/05/2017
 • Romeva: "Amb el Pla de Govern Obert ens acostem als ciutadans per recuperar la seva confiança"

  Romeva:

  El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha presentat avui el Pla de Govern Obert impulsat pel Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència. El Pla inclou les polítiques del Govern destinades a la consolidació, la millora i l’enfortiment del govern obert en els pròxims dos anys per facilitar un canvi cultural necessari a l’Administració.

  • 19/05/2017
 • El cicle de debats "Processos constituents al món" dedica una sessió a l'actual procés participatiu per a una nova constitució a Xile

  El cicle de debats

  Hi ha intervingut el professor de Dret Constitucional a la Universitat de Xile i un dels disset membres del Consejo Ciudadano de Observadores, Francisco Soto. El cicle de debats "Processos constituents al món", impulsat pel Departament d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, continuarà el dia 8 de juny amb una conferència sobre el debat constitucional a Escòcia.

  • 18/05/2017
 • Catalunya i Quebec amplien i enforteixen la cooperació institucional

  Catalunya i Quebec amplien i enforteixen la cooperació institucional

  El Comitè Mixt de Cooperació Quebec-Catalunya s’ha reunit avui al Palau de Pedralbes de Barcelona. Hi ha assistit la secretària de Relacions Exteriors i de la Unió Europea del Departament d’Afers Exteriors, Maria Badia, i el vice-ministre adjunt d’Afers Bilaterals del Ministeri de Relacions Internacionals i de la Francofonia del Quebec, Michel Lafleur. En la reunió s’han definit les prioritats de col·laboració entre Catalunya i Quebec basades en l’intercanvi cultural, innovació i recerca, educació i formació, desenvolupament econòmica, la lluita contra la radicalització i l’estratègia marítima.

  • 16/05/2017
 • El conseller Romeva ha inaugurat avui a Barcelona la trobada internacional sobre memòria històrica "Exili i gènere"

  El conseller Romeva ha inaugurat avui a Barcelona la trobada internacional sobre memòria històrica

  La trobada ha estat organitzada pel Centro Nacional de la Memoria Histórica de Colombia amb la col·laboració del Departament d'Afers Exteriors. Hi han participat entitats de memòria de Catalunya, Alemanya, Espanya, Colòmbia, Guatemala, El Salvador, Equador, Argentina i Veneçuela. Paral·lelament, el Departament d'Afers Exteriors ha organitzat, al cinema Texas de Barcelona, la primera edició de la mostra de cinema documental sobre les experiències de memòria històrica a Catalunya, Colòmbia, Guatemala i El Salvador.

  • 16/05/2017